Verhuurhypotheek


Verhuurhypotheek

Tweede woning kopen en verhuren
Wenst u een (tweede) huis kopen om te verhuren? Dat kan interessant zijn als investering van je spaargeld en om vermogen op te bouwen voor de toekomst. Of misschien wil je je (studerende) kinderen of je ouders helpen aan een geschikte woning? 

Verhuurhypotheek rente
U betaalt voor een woning die u verhuurt een hogere hypotheekrente dan voor een woning waar u zelf in woont, vanwege het hogere risico dat de hypotheekverstrekker heeft bij een verhuurd pand.

In plaats van rentevoordelen biedt een verhuurhypotheek voordelige voorwaarden. Meestal mag je 50% van de woningfinanciering realiseren via een aflossingsvrije hypotheek. Dat zorgt voor relatief lage maandlasten.


Hoeveel moet je zelf inleggen?
Bij de meeste hypotheekverstrekkers kunt u maximaal 80% van de marktwaarde lenen die het pand in verhuurde staat heeft. Soms is dat 70% of 90%. U zult dus altijd zelf een bedrag moeten inleggen. Hoe meer geld u inlegt, des te minder hoeft u te lenen..

Wat is uw rendement op uw investering
Wanneer u investeert in een woning of ander vastgoed, dan wilt u vast ook weten
of dat financieel interessant is. 
Er is een aantal manieren om te berekenen, wat uw investering oplevert. 
Heeft u wel eens gehoord van NAR of BAR? 
Wij kunnen u daarbij behulpzaam zijn.

Woning verhuren, waar op letten?
Denk je er aan om een woning te kopen voor de verhuur en wil je daarvoor een hypotheek afsluiten? Houd er rekening mee dat dit ook risico’s met zich mee brengt:
• De waarde van de woning kan stijgen, maar ook dalen.
• De huurinkomsten kunnen tegenvallen.
• De onderhoudskosten aan de woning kunnen hoger uitvallen dan begroot.
• In Nederland geldt het recht op huurbescherming, waardoor je als verhuurder niet zomaar de huur mag opzeggen.
• De inkomsten uit de verhuur vallen meestal in Box 3, maar in sommige gevallen in Box 1
Beleg je professioneel in vastgoed of privé?
De meeste hypotheekverstrekkers vinden het geen probleem om u een verhuurhypotheek te verstrekken wanneer u hooguit 4 panden bezit. Worden het er meer, dan moet je financiering van de zakelijke markt komen. Sommige banken hanteren als stelregel dat je niet meer dan een bepaald bedrag aan huurinkomsten per jaar mag hebben om nog als particulier te worden gezien.

Commercieel vastgoed (horeca, winkels of kantoorpanden)
Wij financieren commercieel vastgoed door heel Nederland, of het nu gaat om kantoren, retail- en horecapanden of industrieel vastgoed: 

Combinatiepanden financieren
U heeft bijvoorbeeld interesse in een bedrijfsruimte op de begane grond en appartementen op de eerste verdieping. Deze financiering kunt u ook aanvragen als u een gemengde portefeuille (of een gedeelte daarvan) wilt herfinancieren
Informeer naar onze mogelijkheden

Share by: